Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója szerint ugyan jelentős fejlődést mutatott be idén a csapat, még mindig nem tart ott, ahol kellene. Haug úgy véli, fél másodpercet kellene gyorsulnia az istállónak ahhoz, hogy utolérje az élmezőnyt.

“Az első félév mérlege valami olyasmi lehetne, hogy sokat elértünk, de még sok tennivalónk van” – nyilatkozta Haug. “Több versenyhétvégén is mi diktáltuk a tempót, Nico megszerezte első győzelmünket Kínában, miközben Michael futotta a legjobb időt a monacói időmérőn. Nico itt végül második lett, míg Michael két versennyel később megszerezte első dobogóját visszatérése óta.”

“Több mint harminc százalékkal több pontot szereztünk, mint a tavalyi év hasonló időszakában, annak ellenére, hogy Michaelnek többször is technikai problémája volt. Az utolsó két verseny viszont megmutatta, hogy jelenleg körülbelül fél másodperces lemaradásban vagyunk az élmezőnyhöz képest. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy csökkentsük a különbséget.”

Schumacher is örül a fejlődésnek, bár a világbajnoki tabellán sokkal jobban is állhatna. “Ha a pontversenyre nézünk, nem tűnik túl jónak a helyzet” – vélekedett Schumacher. “Ha kicsit mélyebbre tekintünk és bizonyos eredményeket vizsgálunk, az összkép sokkal jobb. Egyértelműen tettünk egy lépést előre és már elértünk néhány nagy sikert.”

Nico Rosberg szerint kedvezhet a W03-asnak a Hungaroring karakterisztikája, a szoros mezőny miatt azonban semmit nem lehet biztosra venni. “A vonalvezetés fekszik az autónknak, de idén nehéz jósolni bármivel kapcsolatban” – mondta Rosberg. “A gumikopás ismét döntő fontosságú lesz a versenyen, keményen fogunk dolgozni, hogy helyesen kezeljük ezt.”