Nem akármilyen teljesítményt nyújtott a Sauber a Német Nagydíjon, egy rosszul sikerült időmérő után 18 (Sebastian Vettel büntetése miatt 20) pontot szerzett a csapat. Kobajasi Kamui hét (nyolc), Sergio Perez tizenegy helyet javított. “Nagyon örülök, hogy a csapat ismét jó eredményt ért el” – mondta a pályán ötödik, Sebastian Vettel büntetése után a negyedik helyre előrelépett Kobajasi. “Az utolsó két versenyen nem volt szerencsénk és a tegnapi időmérő is rosszul sikerült.”

“Az autónk teljesítménye száraz körülmények között nagyon erős, ha jobb eredményt érünk el az időmérőn, még jobbak lehettünk volna. A verseny eleje kicsit nehéz volt a keményebb keveréken, de a stratégia jó volt. Ahhoz képest, hogy honnan jöttünk, a 18 pont kiváló eredmény.”

Sergio Perez is jókedvűen nyilatkozott. “Nagyon elégedett vagyok, mélyről jöttünk vissza a rossz időmérő után” – fogalmazott a mexikói. “Erős tempót futottunk a versenyen. A stratégiám egy kicsit kompromisszumos lett, az első kerékcserét a tervezetthez képest előre kellett hoznunk.”

“Valami furcsát éreztem az autó bal oldalán, talán defekt volt, de nem tudom pontosan. A korai csere azt jelentette, hogy meg kellett nyújtanunk a második etapot, a végére elég kopott gumikon mentem. Nagyszerű munkát végzett a csapat, nagy lendületet ad nekünk az eredmény a Magyar Nagydíjra.”

Peter Sauber csapatfőnök szerint jobb időmérővel a dobogó talán elérhető lett volna, a győzelem viszont nem.