Lassan nincs olyan nap, amikor ne lenne téma Michael Schumacher jövője. A hétszeres bajnok szerződése az év végén lejár a Mercedesnél, egyelőre nem döntötte el, hogy marad-e a Forma-1-ben. Schumacher, aki 2010-es visszatérésekor nagyobb sikerekről álmodott, időt kért, amit meg is kap csapatától.

“Először Michaellel fogunk beszélni, addig nincs helye spekulációknak” – mondta Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója. “Még mindig van időnk. Kilenc verseny ment le eddig, jön a tizedik, szerintem a 12-13. futam után már Michael és mi is többet tudunk majd. Ezt az ügyet úgy akarjuk megtárgyalni, ahogy kell, a csapat és Michael közösen fogja meghozni a döntést.”

Haug szólt a nürburgringi helyzetről is. A legendás pálya csődöt jelentett a héten, így erősen kérdéses, hogy rendeznek-e még rajta Német Nagydíjat. “Nagyon szomorú, ami történik, mert az egész régió nagyon függ a motorsporttól” – vélekedett Haug. “Nagy hagyományai vannak a versenynek és mi örülnénk, ha a tradíció folytatódna. Mivel egy egész régió sorsa múlik a pályán, szerintem lesz megoldás.”