F1: Alonsóé az utolsó edzés 2 A pénteki esőkkel ellentétben szombat délelőtt derült, száraz idő fogadta a Forma-1-eseket a Német Nagydíj utolsó szabadedzésén, azonban a végére már esőt ígértek.

A száraz körülményeket mindenki igyekezett kihasználni, nagy volt a forgalom a pályán, a csapatok a gumikat és az új alkatrészeket is próbálgatták.

A leggyorsabb Fernando Alonso volt, azonban Lewis Hamilton tempója is igen jó volt, a közepes keverékű gumin is majdnem olyan időt hozott, mint a ferraris, aki a lággyal futotta saját legjobbját.

A köridők most sem teljesen reprezentatívak azonban, ugyanis az ígért eső az utolsó 5 percben rendesen leszakadt, így a kvalifikációs szimulációkat a végére hagyók már nem mentek gyors kört, és persze mások is javíthattak volna még.

Az edzésen különösebb incidens nem történt.

A Német Nagydíj időmérője a hagyományos időpontban, 14 órakor kezdődik, vélhetően esős vagy átmeneti körülmények mellett. Az utolsó edzés eredményei alapján a Q3-ba jutásért óriási lehet a csata, sokan esélyesek, hajszálon múlhat majd, ki hol végez.

Az biztos, hogy három pilóta különösen nagyot kell, hogy alakítson majd, hiszen Romain Grosjean, Nico Rosberg és ahogy ma délelőttre kiderült, Mark Webber autójában is sebességváltót kellett cserélni, ami öthelyes rajtbüntetéssel jár.

Német Nagydíj, 3. szabadedzés, Hockenheim, 2012.07.21.