F1: Schumi balesete zárta az edzést 2 Ahogy délelőtt, a délutáni edzésen is esett Hockenheimben, a Német Nagydíj második szabadedzésén.

A gyakorlás nedves pályán indult és bár elkezdett felszáradni, az újra megérkező záporok gondoskodtak róla, hogy végig csúszós, vizes maradjon az aszfalt. Az edzés első felében a többség kivárt, kevesen voltak a pályán, amikor pedig a javuló körülmények másokat is kicsalogattak, újra esni kezdett. Ezzel együtt a vizes gumikon azért jelentős mennyiséget futott a legtöbb pilóta.

Ahogy a Marussiák előkelő és Hamilton, Alonso vagy épp Schumacher pocsék helyezéséből látható, a köridők semmit nem jelentettek délután, minden azon múlott, ki mikor, mennyire nedves pályán ment ki.

A legjobb pillanatot a williams vadóca, Pastor Maldonado csípte el, de tulajdonképpen szinte bárki zárhatott volna az élen. Ahogy bárki össze is törhette volna az autót, gyakorlatilag nem volt olyan pilóta, akinek ne akadt volna húzós pillanata.

Legrosszabbul a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo és a helyi legenda, Michael Schumacher járt – az ausztrál ifjonc a 12-es kanyar kavicságyában végezte, míg a hétszeres világbajnok pár perccel a vége előtt ugyanazon a szakaszon dobta el az autót, a gumifalnak csapódva a W-03-as orrát és hátulját is lebontotta.

Schumi sértetlenül megúszta a balesetet, de az autó általa is közelről felügyelt mentése miatt előkerült a piros zászló, így az érdemi munka a tervezettnél 3 perccel korábban lezárult.

A pénteki napon nem sok derült ki Hockenheimben, és könnyen lehet, hogy szombaton is hasonló körülmények fogadják majd a mezőnyt.


Német Nagydíj, 2. szabadedzés, Hockenheim, 2012.07.20.