Sebastian Vettel második címvédése cseppet sem hasonlít az elsőre: míg tavaly totálisan uralta a szezont a német, idén pillanatnyilag csak a harmadik helyen áll a pontversenyben Fernando Alonso és saját csapattársa, Mark Webber mögött.

A Vettel egy győzelmével szemben kettőt birtokló, 16 pontos előnyben lévő ausztrál a múlt héten jelentette be, hogy 2013-ra is aláírt a Red Bull-lal, annak ellenére, hogy a Ferrari is hívta. Webber nem is tagadta, hogy az idei bajnoki esélyeit is erősíteni kívánta a szerződéssel, be akarta biztosítani a támogatást.

“Az is szempont volt, hogy igyekszem megnyerni a címet idén. Nehezebb lett volna megtartani a lendületet, ha útban lennék egy riválishoz. Ez is tényező volt, de semmiképp sem a legfőbb” – írta a BBC-nél vitt rovatában.

Míg Webber pontelőnyben és a csapat lojalitását bírva versenyezhet tovább, a folyamatos cáfolatok ellenére sem szűnnek a Vettelt 2014-re a Ferrarihoz “küldő” találgatások – egyesek szerint emiatt a Red Bull idén egyértelműen az ausztrál mögé állhat a bajnoki küzdelemben. Vettel szerint ennek semmi alapja:

“Mark és én is  küzdhetünk a címért, a csapat egyformán támogat mindkettőnket. Mark nagyon jól megy, de meggyőződésem, hogy még nekem is minden esélyem megvan a bajnoki címre. Egy hockenheimi győzelem, és máris egészen más lenne a helyzet” – mondta a kétszeres bajnok, aki amúgy júliusban még sosem tudott nyerni az F1-ben, így a mindig erre a hónapra eső hazai futamán, a Német Nagydíjon sem győzött eddig.