A Force India 2012 elején, a tengerentúli futamokon csalódást keltően szerepelt, de az európai szakaszban már kezdett magára találni. A középmezőnybeli, vérre menő csatában azonban egyelőre még mindig nem sikerült felülkerekedni, a Sauber és a Williams dobogós helyezéseivel szemben ilyesmit nem tud felmutatni a silverstone-i alakulat.

A legutóbbi, hazai verseny megint nem jött össze számukra, hiszen hiába mutatott jó tempót mindkét versenyző a hétvége folyamán, esős futamra készültek, a száraz Brit Nagydíjon pedig Paul di Resta már a rajt után kiesett, míg Nico Hülkenberg az esős beállítások miatt a végén csúszott ki a pontszerző helyekről.

A csapat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya ezzel együtt meg van győződve róla, hogy valójában csak a balszerencse hátráltatja őket.

“Örömteli látni, hogy állandó top10-es szereplők vagyunk, már csak egy kis szerencse kell, hogy eljussunk a dobogóra is. Ezzel együtt legutóbb az ellenfeleknek sem volt sok szerencséje, Perez és Maldonado is jól ment, de nem hoztak pontot. A Sauber nullázott, így nem növelte az előnyét velünk szemben. Továbbra is csak 3 pontnyira vagyunk a Williamstől és 16-ra a Saubertől, szóval bizakodva várhatjuk a folytatást.”

Az indiai milliárdos a jó kilátások ellenére hangsúlyozza, annyira kiélezett a verseny, hogy hátradőlni nem szabad: “Egy pillanatig sem lehet lazítani, minden egyes futamot nagyon komolyan kell venni, ugyanolyan intenzitással kell dolgozni, mindent meg kell tenni a további pontokért!”