A hétvégén reflektorfénybe került az autóversenyzés Moszkvában. Míg a város mellett fekvő, pár hete átadott vadonatúj Moscow Raceway pályán a World Series by Renault fordulója zajlott, a belvárosban a Moscow City Racing rendezvényt tartották.

Az utóbbi keretében mások mellett Forma-1-esek is szerepeltek, a marussiás Charles Pic, a Ferrari veterán tesztelője és GT-pilótája, Giancarlo Fisichella és a mclarenes Lewis Hamilton a Kreml környékén repesztett.

A Moszkvában immár harmadszorra megrendezett F1-es bemutató népszerűsége óriási, egyesek már egy utcai futam rendezéséről álmodoznak. A dologról Hamilton véleményét is megkérdezték.

“Szerintem Moszkvának lehet esélye, remélhetőleg lehet itt is utcai futam. Láttam már éjszakai képeket a városról, egészen lenyűgöző, szóval egy szingapúrihoz hasonló itteni verseny az idény egyik fénypontja lehetne” – mondta.

“A városi versenyek nagyon élvezetesek, mind a nézők, mind a pilóták számára. Egy utcai pálya nagyon izgalmas, látjuk a fényeket, az épületeket, hihetetlen így versenyezni” – tette hozzá.

Oroszország elvileg 2014-ben kerül be a Forma-1-es versenynaptárba, a versenyt az ugyanabban az évben rendezendő téli olimpia helyszínén, Szocsiban tartják. Az F1-es standardnak is megfelelő Moscow Raceway megnyitása és a fővárosi utcai futam ötletének meglebegtetése ugyan látszólag konkurenciát jelent Szocsinak, de a korábban az olimpiai felkészülés miatt szervezéssel küszködő ottani szervezők sietve jelezték, hogy minden rendben halad a Fekete-tengeri városban.

“Minden problémát megoldottunk. Az olimpiai létesítményeket építő kollégákkal szoros együttműködésben dolgozunk a pályán, ezért bízunk benne, hogy világszínvonalú versenyhelyszínt teremtünk Szocsiban. Nagyszerű pálya lesz!” – mondta a kivitelező Omega cég vezetője, Mihail Kapirulin.