Volt néhány balul sikerült versenye idén a Saubernek, a Német Nagydíjon feltétlenül pontokat akar szerezni az istálló. “Különböző okokból több alkalommal is elszalasztottuk a pontszerzést idén” – mondta Monisha Kaltenborn, a Sauber vezérigazgatója. “Nem segít, ha kesergünk emiatt, előre kell néznünk. A C31-es már bizonyította, hogy mindenféle pályán gyors, a pozitívumokra kell emlékeznünk az első félévből.”

Kobajasi Kamui kedveli a hockenheimi pályát, több sorozatban is versenyzett rajta. “Általában forró ez a verseny” – kezdte Kobajasi. “Nem igazán tudjuk, hogy a Silverstone-ba vitt fejlesztéseink hogy működtek, mert az időjárás kicsit megkavarta a hétvégét. Lehet, hogy Hockenheimben még lesznek finomhangolási feladataink az új alkatrészekkel.”

“Úgy gondolom, hogy az autónak alapvetően a gyors és lassabb pályák is kedveznek, így nem aggódom a németországi teljesítményünk miatt. Arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Izgatottan várom a hétvégét, mert a helyszín nincs túl messze Hinwiltől, szóval ez egy kicsit hazai versenyünk.”

Sergio Perez először vezethet F1-es autót a hockenheimi pályán, hiszen tavaly a Nürburgringen rendezték a Német GP-t. “A GP2-ből azért jó emlékeim vannak a pályáról, nyertem is itt” – fogalmazott a mexikói. “Továbbra is nagyon fontos, hogy jobban szerepeljünk az időmérőn, elsősorban a szombati teljesítményünkre kell koncentrálnunk.”

“Az autónk gyors, ha sikerül mindent összeraknunk, szép eredményt érhetünk el. Hockenheimben különösen kedvelem a stadion részt, amelynek nagyszerű a hangulata. Karrierem korai fázisában két évig éltem Németországban, mindig szívesen utazom oda.”