Nagy fejlesztési csomagot vitt Silverstone-ba a Caterham, az újítások azonban nem hozták meg a várt áttörést, messze volt a pontszerzéstől a csapat. Mark Smith technikai igazgató szerint ennek ellenére jó irányba halad az istálló és közelít a középmezőny alakulataihoz, Silverstone-ban csak a szeszélyes időjárás miatt nem látszott nagy fejlődés.

“Viszonylag nagy a különbség az előttünk és mögöttünk állók között is” – ismerte el Smith. “Mindenki összekapta magát elöl, ezért nehéz demonstrálni a saját fejlődésünket. Ezt ugyanis pozíciókban mérik, az előrelépést pedig eddig nem tudtuk átfordítani jobb helyezésekre.”

“Nem csak mi érezzük, hogy csökken a hátrány, ez statisztikai tény is. Nagyon lendületbe jöttünk mostanában, a Toro Rosso egyértelműen a célkeresztünkben lehet. Azt, persze, nem tudjuk kontrollálni, hogy ők milyen gyorsan fejlődnek, a második félévre tervezett fejlesztéseink alapján mégis úgy gondoljuk, jó úton járunk.” A következő nagy fejlesztési csomag Szingapúrban mutatkozik be.