Az F1 ura, Bernie Ecclestone egyértelműen rajong Szingapúrért, hiszen a délkelet-ázsiai városállam az F1 történetében elsőként rendezett kedvére való, villanyfényes utcai futamot 2008-ban. A Forma-1 idei tőzsdei bevezetésére is a szingapúri értékpapír-piacot szemelte ki az angol kisember.

A verseny szerződése 2012-ben, azaz idén lejár, Szingapúrban pedig sokallták a rendezési díjat,  hírek szerint ez a 2008-as 35 millió dollárról idénre már 42 millióra emelkedett, ami nagyjából duplája a szomszédos Maláj Nagydíj rendezéséért kért összegnek.

A Channel Asia keddi híradása szerint Szingapúr kormányzata azt közölte a versenyszervezőkkel, hogy csak akkor támogatják a futamot 2012-n túl, ha az új szerződés “pénzügyileg életszerű”, ezzel együtt a gazdasági miniszter, S Iswaran reményét fejezte ki, hogy “hamarosan sikerül kompromisszumra jutni”.

A csatorna mára már arról tudósít, hogy sikerült is a megegyezés, Szingapúr újabb ötéves szerződést kap, valószínűleg csökkentett áron.

“Minden akadály elgördült a Szingapúri Nagydíj újabb öt évig való rendezése útjából. Nagyon örülök ennek, mert Szingapúr igazán jó a Forma-1 számára, az éjszakai futam pedig hasonlóan hasznos Szingapúrnak. Mindig is szerettem volna meghosszabbítani a verseny szerződését. Most, hogy befejeződtek a tárgyalások, alig várom, hogy ott legyek az idei futamon, mert mindig nagyon élvezem” – mondta Ecclestone.

A már három éve húzódó globális gazdasági recesszió miatt az elmúlt időszakban több versenyhelyszín, például Dél-Korea és Belgium is a rendezési díjak mérséklését kérte, Spanyolországban pedig egyenesen évi rotációra kényszerül Valencia és Barcelona a pénzügyi nehézségek miatt.