A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso 2011 végén mindkét addigi versenyzőjét ejtette. Míg a spanyol Jaime Alguersuari a Pirelli tesztelője lett, svájci csapattársa, Sebastien Buemi házon belül maradt, a Red Bull Racing teszt- és tartalékos pilótai állását kapta meg.

A címvédő alakulat tegnap bejelentette, hogy 2013-ra szerződést hosszabbított Mark Webberrel és úgy tűnik, az állandóság kedvéért Buemit is örömmel megtartanák jövőre. A főnök, Christian Horner nagyon elégedett a 23 éves svájci munkájával.

“szenzációs munkát végez a szimulátoron. Komoly a műszaki hozzáértése és a szimulátoron gond nélkül képes mindkét versenyzőnk vezetési stílusát reprodukálni. Ez igazán különleges” – mondta Horner a svájci Blicknek.

Buemi korábban felvetette, hogy talán a pénteki edzéseken is vezethetné a Red Bull autóját, a csapatfőnök azonban jelezte, hogy ez sajnos nem lehetséges és Horner azt is megérti, ha Buemi versenyezni szeretne inkább a jövő évben.

“Nálunk biztos az állása 2013-ra is, ha szeretné, mi mindenképpen meg akarjuk tartani őt. A versenyzési szándék is teljesen érthető, de Sebastien biztos lehet benne, hogy nálunk mindig akad majd munka számára.”