A keddi budapesti felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Ostermann Forma 1 Kft., a MÁV-Start, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) összefogásának eredményeképpen a 9990 forintért megvásárolható belépőjeggyel július 29-én az ország legtávolabbi pontjáról is ingyen elérhető tömegközlekedéssel a Magyar GP. A belépővel ingyenesen lehet majd közlekedni a MÁV, a Volán és a BKK járatain és az Árpád-híd – Mogyoród különjáraton.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy az eddigi tapasztalatai szerint a magyarországi verseny nyereséges.
    
“Összességében sokkal többet hoz a konyhára, mint amennyit elvisz” – jegyezte meg, majd kitért arra is, hogy korábban nagyon magas árakkal dolgoztak a vendéglátósok a Hungaroringen, de mostanra változott a helyzet. “Szabályoztuk az árakat, egy sör hatszáz forintba kerül majd” – tette hozzá.

A Hungaroring Zrt. elnöke elmondta, hogy a legkorszerűbb LED-falakat szerelik fel: “pontosan olyanokat, mint az új Wembley Stadionban” – jelezte, majd hozzátette, hogy a nemzeti színekre festett székekkel felszerelt Gold 5 tribünt a Magyar GP-n avatják fel.

A viadalra több sztár is ellátogat: ott lesz a Magyarországon filmet forgató Bruce Willis és az aznap a fővárosban koncertező Bryan Adams is.

Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft vezérigazgatója elmondta, hogy a jegyeladások az elmúlt évihez hasonlóan állnak, azzal a különbséggel, hogy a magyarországi adatok “gyengék”, míg a külföldieknél 40-45 százalékos emelkedés tapasztalható.

“Éppen ezért a hazai érdeklődőket szerettünk volna aktivizálni, egyben segítséget nyújtani a kedvezményes lehetőséggel” – mondta. “Összesen tízezer ilyen jegy van, és folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket, mennyi áll még a rendelkezésre”.

Gerstl elmondta: az új, Gold 5-ös tribünre szóló belépők egyúttal a Brian Adams koncertre is érvényesek lesznek.
   
Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese azt hangsúlyozta, hogy az F1-es futamok közvetítéseinek nézettségi adatai eddig minden várakozást felülmúltak: “rendszeresen nyolc-kilencszázezer néző tekinti meg a versenyeket az m1-en és több százezren hallgatják a rádióban a közvetítéseket” – fogalmazott.

Szabó László Zsolt megjegyezte, hogy összesen hetven szakemberük dolgozik majd a versenyen, húszan az ide érkező – saját műsort készítő – tíz tv-társaság munkáját segítik, a további ötven fő pedig az m1 adásában működik közre.