A Brit Nagydíj hétvégéjén mutatták be a Sky Sportson a McLaren új animációs stúdiójának első rajzfilmjét. A McLaren Animation sorozata a Tooned címet kapta, főszereplői természetesen Lewis Hamilton és Jenson Button. A rajzolt figuráknak a pilóták kölcsönözték hangjukat.

A bemutatkozó epizód történetéről nem akarunk elárulni semmit (különösebb angoltudás nélkül is nagyon szórakoztató), a folytatásokban több hasonló kalandot izgulhatunk majd végig. A McLaren Animation partnere az Oscar-díjas, vizuális effektekkel és animációs filmekkel foglalkozó Framestore, a végeredmény nem véletlenül professzionális.

A McLaren célja nem feltétlenül a szórakoztatás a filmekkel, nagyon is átgondolt üzleti lehetőséget lát a cég az animációban. Egyfelől új, fiatalabb réteget szólíthat meg a csapat, másrészt a filmekben potenciális új szponzorhelyek jelenhetnek meg. A McLaren kifejezett kérése volt a forgatókönyvvel kapcsolatban, hogy adjon lehetőséget a támogatók megjelenésére, egyelőre 12 rész készült el. Az első epizóddal (Wheel Nuts) kapcsolatban nagyon jók a visszajelzések, a gyerekek imádták, mi is várjuk a folytatást!