F1: Maldonado nem fog változtatni 2 Amellett, hogy igen figyelemreméltó higgadtsággal és érettséggel megnyerte a Spanyol Nagydíjat, Pastor Maldonadóról idén inkább csak a balesetei miatt beszéltek.

A venezuelai a Monacói Nagydíj utolsó szabadedzésén minden ésszerű ok nélkül ütközött a sauberes Sergio Perezzel, Valenciában a futam legvégén ment neki Lewis Hamiltonnak, most vasárnap pedig újra Perezzel találkozott, kiütötte a mexikóit.

A történtekért Maldonado mindannyiszor büntetést kapott, Perez pedig egyenesen arról beszélt, hogy a rajtrácson mindenki tart a felelőtlen, közveszélyes williamsestől, de a venezuelai pilóta továbbra sem gondolja, hogy változtatnia kellene.   

“Bírom a csapat támogatását, ők látják az adatokat, amikor a versenybírók elé járultunk, egyértelmű volt, hogy kitört alattam az autó” – mondta az Autosportnak a silverstone-i incidensről.

“Szerintem csak peches vagyok. Elfogadom, hogy megbüntettek a Lewisszal történt ütközésért, bárt ott is balszerencsés voltam egy kicsit, megdobott a kerékvető, nem volt tapadásom. Akkor ott már csak másfél kör volt hátra, nagyon igyekeztem, most ellenben még a verseny elején jártunk.”

“Csatáztunk, mindkettőnknél nyitva volt a DRS. A belső íven voltam, enyém volt a pozíció, Perez későn fékezett, a hideg gumikon pedig már nem tudtam irányba fordítani az autót, megcsúsztam, ez világos.”

Maldonado szerint badarság, hogy túl agresszív és vad lenne, szerinte ő vigyáz:

“Az éve elejétől végig nagyon tisztán vezettem, nem volt semmi gond, pedig többet csatáztam, hiszen a középmezőnyben voltam. Most is még Kimivel is finom voltam, hagytam neki helyet, óvatosan vezettem, hiszen a futam hosszú, a kopás nagy, a mi autónk előnye pedig az, hogy jó a gumikímélésben.”

A csapat alapító-főnöke, Sir Frank is csak méltatta Maldonadót egy hétvégi – igaz, még a verseny előtt adott – interjújában.

“Pastor egy igazi individuum a maga csendes módján. Lehet, hogy hűbelebalázsnak tűnik, de nagyon is sok időt tölt a mérnökökkel, nagyon alázatos és imádja a versenyzést. A szerelők mind megtalálják vele a hangot, komoly szerepe van a Williams javulásában. 27 éves, fontos az érettsége.”