F1: Schumacher nem szívatja a Mercedest 2 Michael Schumacher jelenlegi szerződése 2012 végén lejár a Mercedesnél, és míg a csapatfőnök, Ross Brawn a hét elején arról beszélt, hogy “hat héten belül” megtárgyalhatják a jövőt, a hétszeres bajnok pénteken leszögezte, hogy ő októberig biztosan nem dönt.

Schumacher szavai alapján egyesek arról spekuláltak, hogy a németnek egyoldalú opciója van a hosszabbítás kérdésében, de a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug hangsúlyozta, hogy közösen döntenek majd és jelezte, hogy a kivárás miatt nem neheztelnek rá, bíznak benne:

“A helyzet az, hogy szép nyugodtan, közösen leülünk majd tárgyalni. Fontos, hogy közös legyen a döntés. Azt beszélik, hogy csak Michaelen múlik, de az első, aki hangsúlyozza, hogy csapatdöntés lesz a dolog. Nem folyik szerződési játszma.”

“Schumacher integráns tagja a Mercedes-csapatnak, nem flörtöl más alakulatokkal. Szóval annyi időnk van, amennyi szükséges.”
 
Haug azt mondta, egyelőre ő sem tudja, hogy a maradás vagy a végleges visszavonulás felé hajlik inkább a 43 éves versenyző: “Majd meglátjuk. Ha tudnánk, akkor már most bejelenthetnénk. De egyelőre nem állunk erre készen, kivárunk.”

Schumacher csapattársát, Nico Rosberget is megkérdezték nemrég a helyzetről, ő így válaszolt: “Igen, maradni fog, még két évig. De 43 millió eurót kér, ami észbontó! Csak viccelek! Őszintén nem tudom, hogy mit is fog tenni.”

Schumi a spanyol El Paísnak azt mondta, hogy a 2006-os visszavonulásához képest versenyzői szempontból nem érez különbséget, ilyen szempontból maradhatna.

“Nem érzek jelentős különbséget aközött, hogy akkor hogyan mentem és most mik a céljaim. A visszavonulás után, 40 évesen úgy gondoltam, hogy lezárult a karrierem, de tessék, itt vagyok. Nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de jó formában vagyok, fizikailag nincs gondom, erősnek érzem magam.”