Vettel: Felesleges volt a biztonsági autó! 2 Sebastian Vettel nagy előnnyel vezetett a valenciai Európa Nagydíjon, amikor Heikki Kovalainen és Jean-Eric Vergne ütközése miatt pályára küldték a biztonsági autót. A világbajnok verseny után tett nyilatkozatát több forrás is úgy tálalta, mintha arról beszélt volna, hogy szándékosan az előnye eltüntetésére küldték be a safety cart.

“Soha nem mondtam, hogy szándékos volt” – pontosította mondandóját Vettel. “Arról beszéltem, hogy szerintem felesleges volt. De nem én hozom a döntéseket. A versenyigazgatóság ezt a döntést hozta, ha szerintük szükséges volt, elfogadjuk. Ahogy általában, a média tálal egy értelmezést, de ha fontos részletek maradnak ki, az egész más értelmet kap.”

“Volt időm újranézni az esetet. Korábban is volt törmelék a pályán, mégsem történt semmi, és később is voltak alkatrészek itt-ott. De még egyszer: ez nem az én döntésem. Nem mondom, hogy jó vagy rossz, de én úgy látom, hogy a biztonsági autó nélkül is folytathattuk volna a versenyt.”

Vettel a safety carig fölényesen vezetett, nem sokkal az újraindítás után műszaki hiba miatt kiesett. A német bízik benne, hogy a valenciai jó forma Silverstone-ra is megmarad. “Türelmesnek kell lennünk. Tettünk egy lépést előre Valenciában, addig a bizonyos pontig nagyszerű hétvégénk volt, bár Marknak is akadtak megbízhatósági gondjai. Úgy tűnt, minden összeállt, minden működik. Silverstone-ban bizonyítanunk kell, hogy tényleg találtunk valamit.”