Fernando Alonso az Európa Nagydíjon az első olyan pilóta lett, aki a 2012-es idényben másodszor is futamot tudott nyerni. A spanyol a bajnokságban 20 pontos előnyre tett szert, de az európai szakasz kezdete óta látványosan javuló autót még mindig lassúnak érzi, a csapattól további erőfeszítéseket vár ezen a téren, mert szerinte csak így lehet esélye a cím megszerzésére.

“A pontokat illetően egészen elégedettek vagyunk, de a teljesítményt tekintve még pár autó gyorsabb, mint a miénk. Őszintének kell lenni önmagunkhoz, tudjuk, hogy vannak még gyorsabb autók, úgyhogy a következő pár futamon fel kell hozzájuk zárkóznunk, ha a bajnoki címért akarunk küzdeni. A 20 futamból ez még csak a kilencedik, szóval fontosak a pontok, de jelenleg nem ez az elsődleges. A fő az autó további javítása” – mondta a Brit Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A fentiekkel együtt Alonso bizakodó a hétvégét illetően, Massa versenymérnökéhez hasonlóan úgy véli, hogy Silverstone fekszik majd az F2012-esnek.

“A csapat által az elmúlt 3-4 hónapban végzett munka, az ausztráliai 1,5 másodperces lemaradás lefaragása nagyon szép. Silverstone jellege valószínűleg jobban passzol majd az autónkhoz – ahogy az év elején és Mugellóban is láthattuk, a gyors kanyarokban jól teljesít. Remélhetőleg jó hétvégénk lesz Felipével!” – mondta a tavalyi egyetlen győzelmét épp a hűvös-nedves Brit Nagydíjon megszerző ferraris.