Az utóbbi egy-másfél hónapban a Red Bull mindkét pilótáját, Sebastian Vettelt és Mark Webbert is hírbe hozták már a Ferrarival. A spekulációk szerint a kétszeres bajnok német – annak ellenére, hogy 2014 végéig szerződése van – két év múlva mehetne az olasz alakulathoz, addig pedig, amolyan levezetésként veterán csapattársa, Mark Webber ülne be Fernando Alonso mellé.

Míg a Vettellel kapcsolatos találgatások egy kicsit vadnak tűnnek, Webber valóban könnyedén mozdulhat, hiszen 2009 óta mindig csak egy-egy évre ír alá a csapattal, azaz a mostani szerződése is csak az év végéig tart.

Az eddigi nyilatkozatok alapján Webber és a csapat is inkább a folytatásban gondolkodik, egy friss megszólalásában pedig Vettel is jelezte, hogy felőle teljesen rendben lenne a további közös munka – még ha nem is épp puszipajtások.

“Megértem, hogy miért hiszik, hogy viszály van köztünk. Igen, tényleg nem vagyunk kebelbarátok, de semmi gondom vele és fordítva is így van. Nagyon jól dolgozunk együtt, mindketten ugyanarra igyekszünk vinni a csapatot. Az autóról is hasonló a felfogásunk, nem akarunk teljesen ellentétes beállításokat. Szerintem ez a javunkra válik, eddig pedig működött is. Nem tudom, i a helyzet a szerződésével, de szerintem idén eddig nagyon jó munkát végzett” – magyarázta Vettel.

Míg Fernando Alonso nemrég nyíltan elismerte, hogy az ő véleményét is kikérik a következő csapattársa személyét illetően, Vettel azt mondja, hogy náluk nem ezen múlik majd a jövő.

“Ez Christian (Horner, csapatfőnök) és a csapat döntése, nem az enyém. Elmondhatom, én mit szeretnék, de nem hiszem, hogy ezt számításba veszik.”

Webber legutóbbi bővebb megszólalásában szintén a csapatvezetés döntését hangsúlyozta, szerinte rajta csak annyiban múlik a szerződés, hogy mennyire meggyőző eredményeket tud hozni a pályán.