Elképesztő balszerencse-sorozattal kezdte Michael Schumacher a 2012-es idényt: az Európa Nagydíjig mindössze két pontot gyűjtött, miközben csapattársa egy győzelmet is szállított. Valenciában megtört a jég, a hétszeres világbajnok visszatérése után ismét felállhatott a dobogóra, a Mercedes sportfőnöke szerint kulcsfontosságú ez a siker.

“Nagyon fontos eredmény” – mondta Norbert Haug. “Biztos vagyok benne, hogy még több dobogó jön, ha kellően gyors és megbízható autót adunk Michaelnek. Az eredmények idei hiánya nem az ő képességeivel van összefüggésben, 60-70 pontja is lehetne, ha nem lettek volna technikai problémáink. Ez nemcsak neki lenne jó, hanem nekünk is a konstruktőri bajnokság miatt, de ezeket a pontokat már buktuk.”

“Semmi nem tiltja, hogy nyomjuk, ahogy tudjuk. Aki nyomja, az többet kockáztat, mint aki lassabb és megbízhatóbb. Ez a harmadik évünk, de még mindig tanulunk, ahhoz képest, hogy mekkora a költségvetésünk másokhoz képest, jó munkát végzünk és jó irányba megyünk.”

Korábban Schumacher már kijelentette, hogy a dobogó nem gyorsítja meg a jövőjéről szóló döntés meghozatalát. A német szerződése év végén lejár a csapattal, Haug szerint sincs még szó a hosszabbításról vagy befejezésről. “Ezt a történetet külön kell kezelni, később ülünk le beszélni. Michael nagyszerű sportember, második karrierje alatt még inkább bizonyítja, hogy nagyon nyitott a kritikus kérdésekre is. Mindenki felnézhet rá, mert egyszer sem kritizált minket, nem csinált műsort, és őszinte boldogság uralkodott el rajta Valenciában.”

“Mondhatta volna, hogy nyertem 91 versenyt, miért kellene elégedettnek lennem egy dobogóval? De őszintén örült. A Valenciában látottak alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy tényleg megvan a tempója.”