A Force India a várakozásokat alulmúlva, viszonylag gyengén kezdte az évet, közvetlen riválisai, a Sauber és a Williams is lépéselőnybe került hozzájuk képest a bajnokságban, de a silverstone-i alakulat az elmúlt futamokon egyre versenyképesebb. Valenciát kettős pontszerzéssel fejezték be, Nico Hülkenberg az 5., Paul di Resta a 7. lett.

A tulajdonos-főnök Vijay Mallya szerint jó úton járnak:

“Csak egyetlen pontra vagyunk a Williamstől és mindössze 16-ra a Saubertől, pedig nekik dobogós helyezéseik is voltak. Szóval haladunk, egyértelműen a cél felé tartunk. A konstruktőri bajnokság 5. helyén szeretném látni a csapatot idén, és – lekopogom -, úgy tűnik, jól haladunk” – mondta az indiai milliárdos.

Mallya szerint már Kanadában is hasonló eredményt hozhattak volna, szóval az autó versenyképes, ezt alapul véve otthon, Silverstone-ban szeretnének még jobban szerepelni.

“Hogy őszinte legyek, Kanadában is lehetett volna hasonló eredményünk (mint Valenciában). Egyszerűen rosszul kalkuláltunk a gumik viselkedésével. Túl melegek voltak a gumik, az utólagos elemzésből világos lett, hogy hibáztunk. Mindannyian egyetértettünk, hogy egyszerű hiba volt, nélküle lehetséges lett volna a kettős pontszerzés ott is. De ilyen a Forma-1, mindig ott van a kiszámíthatatlanság is.”

“Most már Silverstone-ra koncentrálunk, magabiztosan indulunk neki, mert tudjuk, hogy az autó versenyképes. A dobogón szeretnénk lenni! Szerintem közel járunk hozzá.”