A vásárnapi Európa Nagydíjon hullottak a dobogóesélyesek, Sebastian Vettel, Romain Grosjean és Lewis Hamilton is az első háromból esett ki. Míg a mclarenest Pastor Maldonado ütötte ki, az előbbi két pilóta gyanúsan hasonló módon egyszerűen leállt a pályán nem sokkal a biztonsági autó távozását követően.

A Red Bullnak és a Lotusnak is motorokat szállító Renault számára természetesen igen kínos az ügy.

“Gratulálunk Kiminek a második helyhez és a Lotusnak, amiért kiválóan menedzselték a futamot és az idei ötödik dobogós helyezésüket szerezték. Mark Webbert is elismerés illeti, a mezőny végéből jutott előre, ami nem semmi, tekintve, hogy mennyi minden történt” – kezdte a Renault vezető versenymérnöke, Remy Taffin, mielőtt áttért volna a negatívumokra.

“Azonban feltesszük a kezünket és bocsánatot kérünk mind a Red Bulltól, mind a Lotustól Sebastian és Romain problémáiért. Mindkettejüknél a generátor romlott el, bár úgy tűnik, más okból. Sebastiannál túlmelegedett és emiatt leállt a motor, míg Romainnél megadta magát a generátor, nem jutott áram a motorhoz. Természetesen a viry-i gyárba visszaszállított motorokat tüzetesen átvizsgáljuk a hibák pontos okának megállapítására, mindent megteszünk, hogy a Red Bull, a Lotus és a másik két partnerünk se szembesüljön ilyennel a jövőben.”

“Hasonlóképpen kivizsgáljuk majd Heikki (Kovalainen) KERS-ének elromlását is. Sok munkánk lesz Silverstone-ig, de a csapat erős, megvannak hozzá az erőforrásaink.”