Lewis Hamilton és Pastor Maldonado kapcsolata lassan a Hamilton-Massa viszony szintjére fejlődik, a két versenyző tavaly Monacóban és Belgiumban is egymásra talált, most pedig az Európa Nagydíj leintése előtt két körrel ütköztek, amikor a 3. helyért harcoltak.

Hamilton a falban fejezte be a versenyt, míg az első szárnyát vesztett venezuelai a 10. helyen tántorgott be. A futam után az idén visszafogottra váltó Hamilton amnéziát tettetett, azt mondta, nem emlékszik, hogy pontosan mi történt:

“Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom, mi történt. Befordultam a kanyarba és ki már nem jöttem. Olyan gyorsan történt, hogy nem is emlékszem, mi történt. Csak annyira emlékszem, hogy egy körrel a vége előtt a falban találtam magam.”

Maldonado ellenben egyértelműen a mclarenest hibáztatta:

“Megpróbált leszorítani a pályáról. Egyáltalán nem hagyott helyet, hogy mellette fordulhassak el a kanyarban. A kerékvető megdobott, elkerülhetetlen volt az ütközés. Fogalmam sincs, miért vezetett így, hiszen már csak küszködött a gumikkal. Teljesen vége volt, én viszont nagyon jó tempóval jöttem. Nagyon erőszakos manőver volt tőle.”

Az ügyet még vizsgálják a versenybírók.