A valenciai szombati nap legfőbb vesztese egyértelműen Mark Webber, hiszen míg Sebastian vettel megszerezte a pole-t, az ausztrált a technika ördöge gáncsolta a délelőtti edzésen és a kvalifikáción is – előbb a fékekkel volt gondja, délután pedig a DRS hidraulikája adta meg magát. Webber a 19. lett.

“Nem volt DRS-em. Az 1,3 másodpercet ér itt, szóval nélküle elég nehéz a dolog. Az autó ma nagyon nem akarta az igazságot. Összesen négy kört mentem a nap folyamán, egyet az edzésen és hármat az időmérőn. Az elején volt egy köröm a közepes gumin, de visszamentem a bokszba, mert a sebességváltó hidraulikája rakoncátlankodott. Jó döntés volt, hogy aztán a lágyakon küldtek ki, mert elég reménytelen volt a helyzet, valamit meg kellett próbálni a továbbjutáshoz” – mondta.

“A köridő nem volt rossz ahhoz képest, hogy nem volt DRS, de ezzel nem vagyunk kisegítve, majd meglátjuk, mit sikerül kihozni a holnapból. Elég fájó dolog ez, Barcelonával együtt két időmérő, amikor nem a saját hibámból ugyan, de rosszul alakultak a dolgok. Persze 20 futam alatt előfordul az ilyesmi.”