Míg Monacóban és Kanadában a versenyhétvége napjain változó időjárás és hőmérséklet feladta a leckét a csapatoknak, a hétvégi Európa Nagydíjon nem kell különösen nagy eltérésekre számítani, igaz, a folyamatos melegedés azért szerepet játszhat.

Valenciában pénteken még egy-két felhő eltakarhatja időnként a napot, a hőmérséklet 25 Celsius fok körül alakul, szombatra azonban már verőfényt ígérnek a meteorológusok, ennek megfelelően 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet, vasárnap pedig már-már a jelenlegi itthonihoz hasonló kánikula is lehet 30-33 fokkal. Az aszfalt 45-50 fokos is lehet majd.

A meleg körülményekhez illően a Pirelli tavalyhoz hasonlóan idén is a lágy és a közepes keveréket hozza, így a gyors kopás valószínűleg nem jelent majd gondot.

A melegnek egyébként talán a Lotusnál örülnek a legjobban, az idei első győzelmére váró csapat teljesítménye ugyanis a hőmérséklettel párhuzamosan mozog: a gumikkal kíméletes autó a hűvösben nehezebben melegíti az abroncsokat, de a melegben nagyon is magára talál. Könnyen lehet, hogy Kimi Räikkönen vagy Romain Grosjean az idény nyolcadik futamán a nyolcadik különböző győztes lesz.