A Red Bull 2008 után idén újra különleges “festéssel” készül a Brit Nagydíjra – ahogy négy éve, most is az adakozó szurkolók képeivel borítják majd az autókat. A “Faces for Charity” (szabad fordításban a jótékonyság arcai) akció keretében a csapat a gerincsérülések kutatásával foglalkozó Wings for Life alapítványt támogatja.  

Az akció keretében a jószívű F1-rajongók ezrei töltöttek fel fotókat az adomány “ellenértékeként”, a többség 15 euró feletti összeget szánt a célra, így végül 1 millió euró (kis híján 3000 millió Ft) jött össze. Az adakozók közül egy hamarosan kisorsolandó szerencsés a Red Bull vendégszeretetét is élvezheti majd a Brit Nagydíj teljes hétvégéjén.

“A Faces for Charity igazán különlegesség teszi majd az idei Brit Nagydíjat számunkra. Megtiszteltetés lesz a pilóták és a csapat számára, hogy több ezer szurkoló támogatását tudhatjuk az ügy mellett. Ami még fontosabb, hogy az akció a Wings for Life körül is felhajtást csinál, tudatosítja, milyen fontos munkát végeznek” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Az összes adakozó fotója böngészhető a Faces for Charity oldalán.