Pastor Maldonado szenzációs győzelmet aratott a Spanyol Nagydíjon, azóta viszont mindössze egyetlen pontot szerzett a Williams. Maldonado és Bruno Senna Monacóban, illetve Montrealban sem jutott be a Q3-ba, a venezuelai azonban nem aggódik. “Ennyire azért nem rossz a helyzet” – mondta Maldonado. “A vacak eredmények nincsenek összefüggésben az autó általános gyengeségével, egyszerűen nem klappoltak a dolgok.”

“Kanadában lett volna esélyem a Q3-ra, megpróbáltam, elrontottam, ami benne van. Szerintem versenyképesek voltunk, de nem volt szerencsénk. Az autó jó, a tempó is az, én mindig gyors vagyok. Természetesen fejlődnünk kell, mert nem a mi autónk a leggyorsabb a mezőnyben, de nem vagyunk messze.”

Bruno Senna sem tulajdonít túl nagy jelentőséget a történteknek, de elismeri, hogy az autó gyenge az egyenesekben. “Azokon a pályákon vannak gondjaink, ahol gyors egyenesek vannak, ez nem a legerősebb pontunk” – fogalmazott Senna. “Bahreinben nem voltunk túlságosan versenyképesek, ahogy Kanadában sem.”

“Ezeken a pályákon még fejlődnünk kell, remélhetőleg Monzára már jó csomagunk lesz. Gyors kanyarokban jól működik az autó, csak idő kérdése, hogy minden összeálljon. Silverstone-ra is készülnek fejlesztések, remélhetőleg meg tudunk előzni néhány autót, mielőtt újra utolérnek minket.”