Nők a motorsportban néven működtet egy olyan tanácsot az FIA, amelyben értelemszerűen nők dolgoznak. A cél a női pilóták boldogulásának segítése, ennek erősítéseként a szervezet most öt nagykövetet választott. Ők lesznek azok, akik képviselik a tanácsot különböző rendezvényeken, illetve bátorítják a feltörekvő női pilótákat, hogy soha ne adják fel álmaikat.

Az öt tag közül Michéle Mouton, a rali-világbajnokság eddigi egyetlen női futamgyőztese tiszteletbeli nagykövetként segíti a munkát. A Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn mellett beválasztották még a tagok közé az F1-es istállók két női tesztpilótáját, a Williamsnél dolgozó Susie Wolffot és a marussiás Maria de Villotát, valamint a Champ Carban és a DTM-ben is megfordult, jelenleg az IndyCarban szereplő Katherine Legge-t.

“Nagykövetekre van szükségünk, példaképekre, akik nemzetközi szinten képviselhetik a tanácsot” – nyilatkozta a női tanácsot elnökként vezető Mouton. “Felkért tagjaink mindannyian nagy örömmel vállalták a feladatot, egytől egyig képzett, profi és befolyásos nők, akiknek szavára oda kell figyelni. Hiszünk abban, hogy lehet változtatni az emberek előítéletein a nők motorsportban való szerepvállalásával kapcsolatban.”

Az Indiában született Kaltenborn szerint a nőknek minden lehetőségük megvan arra, hogy sikeresek legyenek az általuk választott területen. “Céljaik eléréséhez azonban szükségük van a megfelelő lehetőségekre” – fogalmazott Kaltenborn. “Most az a dolgunk, hogy megteremtsük számukra az alapokat, hogy egyenlő esélyekkel induljanak – akár a motorsportban is.”