Sebastian Vettel 2011 után idén is megszerezte a pole-t Montrealban, de a címvédő végül csak egy 4. helyet hozott. Míg Lewis Hamilton egy kiválóan végigvitt kétkiállásos stratégiával nyert, Vettel Fernando Alonsóhoz hasonlóan egy kiállásra bazírozott, ez azonban nem jött be, így a végén egy hirtelen beiktatott második kerékcserével mentette a helyzetet.

“Lehet, hogy csinálhattuk volna másképp is, de utólag könnyű okosnak lenni. Lewis egy második kiállást is vállalt, mi pedig inkább egy kiállással akartunk pozíciót nyerni, ugyanúgy, ahogy a Ferrari. De ez rossz döntésnek bizonyult, úgyhogy mégis úgy döntöttünk, hogy bemegyek újra, ami jó döntés volt, nagyszerű döntés volt, figyelembe véve, hogy hol álltam és még mennyit veszíthettem volna” – mondta a verseny után.

Vettel csapattársa, Mark Webber a negyedik rajtkockából kezdte a versenyt és a hetedikként ért be. Az ausztrálnak sem működött a stratégia, a helyzetén sokat rontott, hogy a futam jelentős részében beragadt az egykiállásos Kimi Räikkönen és Sergio Perez mögé.

“Tudtam, hogy zavaros lesz a verseny, de nem gondoltam, hogy ennyire! Az első tíz körben volt egy kis gond a motorral, vigyázni kellett rá, de utána ráálltam a tempómra. A kerékcsere után azonban az egykiállásosok mögé értem vissza. Nehéz itt Montrealban jól csinálni. Ha hajtunk és előzünk, az kinyírja a gumikat, ha viszont kivárunk, akkor tulajdonképpen az ő stratégiájukra kerülünk és mindenképp mögöttük végzünk.”

“Összességében azért sikerült néha gyorsnak lenni és jó, hogy pontszerző helyen értem be. Visszatekintve talán választhattunk volna más stratégiát, de könnyű most okoskodni, különben is, volt már ennél rosszabb futamom!”