Ugyan lógott az eső lába, de a Kanadai Nagydíj második, péntek délutáni gyakorlása is száraz időben zajlott végül Montrealban.

Ahogy délelőtt, úgy délután is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, mögötte pedig a két Ferrari-pilóta, Fernando Alonso és Felipe Massa zárt. A vörös autók igen versenyképesnek tűntek, úgy látszik, tényleg sikerült előhívni a kívánt plusz tapadást és végsebességet, ami jó jel számukra a jövőt illetően.

Sebastian Vettel a 4. idővel zárt, de érdemes megjegyezni, hogy mind ő, mind hátrébb a két mercedeses honfitársa, Michael Schumacher és Nico Rosberg, csak a keményebbik keveréken teljesítette gyors körét, nem a szuperlágyon.

A top10-ben megint ott van a Sauber (Kobajasi) és a Force India is, a péntek alapján bizakodhatnak a jó szereplésben.

Míg Hamilton kettőből kétszer a leggyorsabb volt, úgy Jenson Button is ismételte a délelőttöt, igaz, ő biztosan nem vágyott erre. A tavalyi győztes autóját a második edzésen is szinte végig szerelték, csak 18 perccel a vége előtt lépett pályára, 14 kört ment. Délelőtt 12 sikerült neki.

Szintén az első edzéshez hasonlóan délután is akadt egy nagyobb baleset, ezúttal az egész nap bizonytalan és többször hibázó Bruno Senna törte össze az autót – és az épp előtte felszerelt vadonatúj fejlesztésű hátsó szárnyat – a bajnokok falánál, amikor túl nagy lendülettel vette be az utolsó sikánt. Az FW34-es alaposan lerongyolódott, de a brazil sértetlenül megúszta.

A mezőnyben feltűnő a Lotus nem túl erős formája, valamint figyelemre méltó, hogy a délelőtt autót törő Heikki Kovalainen Sennát és mindkét Toro Rossót is megelőzve zárt. A finn mellett a HRT-s Pedro de la Rosa is formában van, saját csapattársát és a Marussiákat is verte.

A beharangozott eső az edzés után bő negyed órával érkezett meg, az ég szinte leszakadt, a pálya úszik.

A Kanadai Nagydíj szorosnak ígérkező időmérő edzése magyar idő szerint szombaton este hétkor kezdődik.

Kanadai Nagydíj, 2. szabadedzés, Montreal, 201.06.08.