A Mercedes idén nyert már egy futamot Kínában, a csapat tagjai pedig csendesen reménykednek, hogy a szép monacói második hely után Montrealban sikerülhet még egy lépéssel feljebb lépni.

“Montreal előtt mindenki arról beszél, hogy vajon lesz-e hetedik különböző győztes a hetedik futamon. A Gilles Villeneuve pálya hagyományosan képes a meglepetésekre, az elmúlt tíz futamból pedig hét versenyen a biztonsági autó is szerepet kapott. A tavalyi futam több mint négyórás volt és nem csak az F1 történetének leghosszabb, de egyik legizgalmasabb nagydíja is volt” – magyarázta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

“A pályát lassú kanyarok jellemzik, hármat 100-as tempó alatt vesznek a pilóták, de van négy hosszú egyenes is, amelyen 285 feletti tempóval mennek. A beállítások leginkább alacsony leszorítóerőt és légellenállást kívánnak, míg a fékek komoly terhelést kapnak.”

“Az elmúlt két versenyhétvégén a Mercedes elég gyors volt ahhoz, hogy a mezőny élébe kvalifikáljon. Az elmúlt négy futam során Nico 59 pontra tudta váltani a versenyképességet, többet gyűjtött bárkinél. Michaelnek sokszor volt műszaki gondja, elsődleges, hogy Montrealban vége problémamentes hétvégét biztosítsunk számára. Ahogy a monacói időmérős eredménye mutatta, megvan a tempója ahhoz, hogy az élen legyen. Montrealban hétszer nyert már, az autóján a hetes szám van, ez pedig az év hetedik versenye lesz…” – utalt egy remélt Schumi-diadalra a Mercedes-főnök.

“A Kanadai Nagydíj mindig is a nagyszerű hangulatról szól, mind a városban, mind kint a pályán. A kanadai szurkolók igazi ünneppé varázsolják az egész hétvégét, mi, a pilóták is érezzük az autóverseny iránti lelkesedésüket és ez fel is pörget mindannyiunkat. A montreali versenyhétvége általában igen akciódús, ahogy tavaly is láthattuk. A pálya feküdhet nekünk, arra számítunk, hogy jó lesz majd az autónk. Ahogy már mondtam, Kanadába mindig érdemes menni, bízzunk benne, hogy idén különösen megéri majd számunkra!” – nyilatkozta Schumacher, aki idén eddig mindössze kétszer ért célba és két pontocskát gyűjtött.

Nico Rosberg egyetért, szerinte is versenyképesek lesznek Kanadában, ő is nagyon várja a montreali hétvégét, ahol “még egyet előreléphetnek” a monacói második helyhez képest.

“A montreali Gilles Villeneuve egy nagyszerű pálya, alig várom, hogy ott legyünk! Az alacsony leszorítóerős beállításokkal és a lassú kanyarokkal kicsit Monzára hasonlít, és feküdhet az autónknak. Az elmúlt pár futamon jól haladtunk, ezt a monacói eredmény is világosan mutatta. Azt remélem tehát, hogy Kanadában újabb lépést tehetünk előre, sikeres hétvégénk lesz!”
 
“A szurkolók óriásiak ezen a versenyen, a város igazi karneváli hangulatban van. Gilles Villeneuve édesapám egyik nagy ellenfele és jó barátja volt, ettől szintén különleges számomra a hétvége, tényleg alig várom!” – tette hozzá a bajnokságban 5. helyen álló pilóta.