Nagy kérdés, hogy képes lesz-e idén megismételni a barcelonai futamgyőzelmet a Williams, a csapat mindenesetre folyamatosan fejleszti az autót. A Kanadai Nagydíjtól mindkét pilóta jó szereplést vár. “Keményen dolgozunk azon, hogy javítsuk az autó teljesítményét, érzem, ahogy egyre jobb és jobb lesz” – nyilatkozta Pastor Maldonado. “Ennek megfelelően erős szereplést várok Kanadától, attól a pályától, amelyet igazán kedvelek.”

“Remek kombinációját adja hosszú egyeneseknek és lassú sikánoknak, a sebességérzet a falak közelsége miatt még nagyobb. Az egyenesekben erős a DRS-hatás, várhatóan sok előzés lesz hétvégén.”

Bruno Senna szerint az év egyik legnagyobb kihívást jelentő pályája a kanadai. “Utcai és normál versenypálya keveréke, nagyon gyors, hosszú egyenesekkel és szűk, kemény fékezést igénylő lassú kanyarokkal” – fogalmazott a brazil. “Fontos, hogy annyit legyünk a pályán a verseny előtt, amennyit csak lehetséges, mert a pálya felülete gyorsan változik. Az autónk versenyképesnek tűnik jelenleg, remélhetőleg Montrealban is jó tempónk lesz.”

Mark Gillan főmérnök szerint a Williams túl van a monacói hétvégén, Montrealban a dupla pontszerzést célozza a csapat. “A kanadai nagyszerű verseny, rendszerint egy nagy adag drámával” – mondta Gillan. “A montreali bokszutcában minimális az időveszteség, ami a stratégiákat a többkiállásos taktikák felé tolja.”