Felipe Massa gyenge formája miatt az elmúlt két évben többször is emlegették már Mark Webbert a brazil lehetséges ferraris utódjaként. Az augusztusban 36. születésnapját ünneplő ausztrál már 2009 óta csak egy-egy évre köt szerződést a Red Bull-lal, mindig nyitva tartja a lehetőséget a váltásra vagy a visszavonulásra.

A vasárnap pályafutása második monacói győzelmét arató Webbert honfitársa, az 1980-as világbajnok Alan Jones is szívesen látná a Ferrarinál.

“Mark már elérte a két dolog egyikét, amire minden Forma-1-es vágyik, nyert Monacóban. A másik, hogy a Ferrarinál versenyezhessen valaki. Biztos vagyok benne, hogy meg is gondolja a dolgot” – mondta az Ausztrál Nagydíj hivatalos oldalának nyilatkozva.

“Frissítő változás lenne számára, ha a Ferrarihoz menne. Nagy presztízst jelent, jól mutat az ember életrajzában. Kiváló viszonyban van Alonsóval is, szóval jó döntés lehetne ez számára. Úgy gondolom, hogy Mark most is egy jó csapatnál van, de ha jövőre is aláír, akkor továbbra is ott lesz csapattársként Vettel, ami elég húzós.”

A Red Bull egyelőre nem tárgyal Webberrel a folytatásról, de a csapatfőnök, Chritstian Horner úgy látja, az ausztrálnak nincs oka távozni.

Ha menne is, valószínűleg csak egyéves, “levezető” ferraris kalandról lenne szó, hiszen a maranellói csapat a következő pilótájával hosszabb távra tervez, 2014-ben az addigra már tapasztalt, de még fiatal Sergio Perezt, vagy a legfrissebb spekulációk szerint Sebastian Vettelt szeretnék.