Bernie Ecclestone nagy erőkkel dolgozik azon, hogy Dél-Afrika visszatérhessen a naptárba, a legfrissebb hírek szerint 2015-ben jöhet a futam. Egyelőre csend van a verseny körül, de a háttérben készülődnek az illetékesek, a tervek szerint Fokvárosban egy innovatív városi pályát alakítanak ki.

Ennek különlegessége az lenne, hogy a városban meglévő stadionokon kígyózna át, így megoldást kínálna arra az általános problémára, amellyel minden városi futam szervezője küzd. Az ideiglenes lelátók felállítása és elbontása rengeteg pénz emészt fel, Valenciában is ezért csökkentik jelentősen az idei versenyre felhúzandó lelátók számát.

Szokatlan módon nem a pénz az oka, hogy még nem jelentették be a versenyt, hanem az új Concorde Agreement. A 2013-tól hatályos szerződés szerint a három élcsapat hozzájárulása kell ahhoz, hogy a futamok több mint hatvan százalékát Európán vagy Észak-Amerikán kívül rendezzék. Az idei arány 50:50 százalék, vagyis a limithez erősen közeli.

Ecclestone valószínűleg átnyomja Dél-Afrikát, ezért cserébe jöhet egy újabb európai futam, a legnagyobb esélye a Francia Nagydíjnak van a visszatérésre. Mivel a francia verseny a belgával rotálódna, új európai versenyt nem jelentene, az Osztrák Nagydíj elvi visszatérésre is van viszont esély. Január 8-án védették le a Grosser Preis von Österreich márkanevet, bár azóta nincsenek fejlemények a projekttel kapcsolatban.

Dél-Afrikában utoljára 1993-ban versenyzett a mezőny, a futamot Kyalami rendezte.