Michael Schumacher újabb balszerencsés versenyen van túl. Nem elég, hogy a megszerzett pole pozíció ellenére csak a hatodik helyről vághatott neki a Monacói Nagydíjnak, már a rajtnál elveszítette az esélyét egy jó eredményre. Jobbról Romain Grosjeantól, balról a szalagkorlátról kapott egy pofont, visszaesett a nyolcadik helyre, ahonnan csak egyet tudott előrelépni a bokszkiállásnál. Schumacher idei legjobb eredménye lett volna a hetedik hely, de ez sem jött össze műszaki hiba miatt.

“Ez a verseny nem egészen úgy alakult, ahogy elképzeltük” – nyilatkozta Schumacher, aki a hatodik helyről is a győzelmet célozta meg. “A dobogós helyezés teljesen reális célkitűzés volt ma, sajnos már a rajt után elúszott az esély.” Grosjean manőverét még elemzi a versenybíróság, bár egy esetleges büntetés vagy megrovás biztosan nem vigasztalná a hétszeres bajnokot. “Azt gondolom, hogy a képek egyértelműek. Meglátjuk, hogy a versenybíróság milyen álláspontra jut.”

Schumacher 15 körrel a leintés előtt jelezte, hogy valami baj van az autóval, nem sokkal később többen is elmentek mellette. A német ekkor unta meg a kilátástalan küzdelmet és kiállt a bokszba. “Nem az ütközés miatt kellett feladnom a verseny, az üzemanyagnyomással volt gond. Szombati teljesítményünk magáért beszél, ma sajnos nem a mi nótánk szólt. Alapvető problémáink voltak, ki kell derítenünk, hogy miért.”

Schumacher jó szereplést vár Kanadától, talán ott már kijön neki a lépés. “Úgy gondolom, hogy Montreal kedvezhet nekünk. Egy kis szerencsével ismét előre kerülhetek.”