A Lotus csoport tulajdonosa, a DRB Hicom közleményben jelezte, hogy felfüggesztette Dany Bahart, a cég ügyvezető igazgatóját. Bahar verte keresztül, hogy a Renault F1-es csapata Lotusként szülessen újjá, kirúgásáról gyakorlatilag az utolsó pillanatban értesült. Péntek délután Monacóban nyitotta volna meg a Lotus Originals üzletet, részvételét az utolsó percben mondta le.

“A Lotus megerősíti, hogy a működési tevékenység felülvizsgálata után átmenetileg felfüggesztette Dany Bahart” – áll a DRB közleményében, amely külön kitér arra, hogy panaszt követően indul vizsgálat Bahar ellen. A felfüggesztés nem érinti a Lotus csoport munkáját, minden ugyanúgy megy tovább, mint eddig.

Bahar 2009 szeptemberében igazolt a Lotushoz a Ferraritól, munkába állása után szinte azonnal ambíciózus modellfejlesztési programot indított. A 2010-es Párizsi Autószalonon hat új Lotus-tanulmány is bemutatkozott, de hamar kiderült, hogy Bahar tervei jóval több pénzt emésztenek fel, mint amennyi a cég számára rendelkezésre áll. Bahar túl sok mindent akart egyszerre, emiatt már korábban is több kritikát kapott, az új tulajdonos a mostani felfüggesztéssel egyértelműsítette, hogy mit gondol az igazgató ötéves tervéről.

A Lotus vezetését átmeneti jelleggel egy négyfős stáb vette át.