Mark Webber a második legjobb időt futotta a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, mégis a pole pozícióból indulhat, a hétszeres bajnok Michael Schumacher ugyanis öthelyes rajtbüntetést hozott magával Barcelonából. Az ausztrál nem beszélt sokat a hivatalos sajtótájékoztatón, később felszabadultan nyilatkozott.

“Ez Michael napja, nagyszerű kört futott” – mondta Webber. “Szoros időmérő volt, a gumihelyzet is alaposan bekavart. Tudtam, hogy lehet esélyem az első sorok valamelyikére, szorosan, de odaértem az elejére. Az első Q3-as köröm nem volt rossz, már akkor éreztem, mehetek a pole-ért. Elégedett vagyok a körömmel, ennél jobb helyről nem is indulhatnék. Jó autónk van, a srácok kiváló munkát végeztek, tényleg nagyon-nagyon jól érzem magam.”

Webber annyira belemerült az időmérőbe, hogy amikor a versenymérnöke megemlítette neki Schumacher büntetését, nem is tudta, miről van szó. “Néhány pillanatig azt hittem, engem büntettek meg. A mérnököm mondta a rádióban, hogy nagyszerű kör, bla-bla-bla és büntetés. Fogalmam sem volt, mit tettem.”

Webber viccesen reagált az időjárással kapcsolatos kérdésekre is. “Mi lesz, ha esik az eső? Akkor csak ugyanazt kell csinálni, mint Jenson. Komolyra fordítva a szót, nehéz jósolni a versennyel kapcsolatban, mert idén először használjuk a szuperlágy gumikat. Nincs túl sok tapasztalatunk a hosszú etapos viselkedésükkel, de mindenki ugyanebben a csónakban evez. 24 óra múlva meglátjuk, hogy elképzelhető-e az egykiállásos taktika.”

Sebastian Vettelnek nem ment olyan jól, mint csapattársának, a világbajnoki címvédőnek a Q3-ba kerülés is gondot okozott, ahol végül nem futott mért kört. “Nem voltunk olyan gyorsak, mint szerettünk volna” – ismerte el Vettel. “Reggel elégedett voltam az autóval, de megpróbáltuk még jobbá tenni, és úgy tűnik, rossz irányba mentünk.”

“Kár érte, mert Mark eredménye mutatja, hogy mire képes az autó. A versennyel kapcsolatban nehéz jósolni, mert ezen a hétvégén még nem nagyon mentünk sok benzinnel. Néhány pilóta délelőtt próbálkozott ezzel, de nagyon nehéz bármit is mondani arról, mire lehet számítani a holnapi futamon.”