Felipe Massa minden korábbinál gyengébb idei formája miatt az idény kezdetet óta téma a brazil menesztése, akár év közbeni lecserélése, az egyik sokat emlegetett jelölt pedig a sauberes Sergio Perez, aki a Ferrari utánpótlás-programjának tagja és aki igen szépen teljesít eddig.

Bár hivatalosan a Ferrari nem is gondolkodik Massa idő előtti menesztésén, Perez Monacóban még elvi szinten is kizárta, hogy 2012-ben átüljön a vörös autóba.

“Szerintem messze a jelentőségén túl felfújták a pilótacsere lehetőségét a sajtóban. De ha tényleg ilyen helyzet is adódna, én visszautasítanám a lehetőséget, ugyanis nem szeretnék az év közepén váltani” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte Massa amúgy is magára fog találni.”Erős versenyző és nagyszerű csapat áll mögötte. Ha formába lendül, vége is lesz a szóbeszédeknek!”

Természetesen maga a ferraris is ebben reménykedik:

“Remélem, hogy ez a hétvége lesz az, amikor tényleg elkezdődik a 2012-es idényem! Volt már néhány nehéz időszakom a pályafutásom során és talán a mostani idénykezdet az eddigi legnehezebb” – magyarázta a brazil. “Kezelnem kell a probléma technikai oldalát, de emellett nyilván fejben is gondot jelent, mert nem könnyű ez a helyzet. De ha az egyiket sikerül rendezni, akkor már a másik is menni fog” – mondta szerdán Massa.