A barcelonai tűzben a Williams-csapat garázsbeli felszerelése és számítógépei “mind odavesztek”, mondta a múlt héten a csapatigazgató, Dickie Stanford, azonban úgy tűnik, hogy Bruno Senna ugyanott álló autója kiválóan megúszta a történteket.

A Schumacherrel történt baleset után a garázsban bakra állított FW34-es a csapat vizsgálatai szerint épp csak megpörkölődött, így a hétvégi Monacói Nagydíjon nem lesz szükség új kasztnira, Senna ugyanazt a járgányt használja majd, mint Spanyolországban.

Ha minden jól megy, még többet is megy vele a brazil, mint a barcelonai pályán, ugyanis valószínű 2013-as utódja, a tesztpilóta Valtteri Bottas ezúttal csak a garázsból figyeli az eseményeket. A finn tehetség 2012-ben 15 pénteki szabadedzésen vezet, mindannyiszor Senna autóját, azonban a szerződése szerint az utcai pályákon végig a brazil gyakorolhat.

“Monaco az egyik kedvencem, mert annak ellenére, hogy utcai pálya, nagyon jó a ritmusa, és ha sikerül elcsípni, igazán jó köröket lehet menni. Korábban jól mentem ott, remélhetőleg ez a trend folytatódik a hétvégén is, szép pontokat szerezhetek!” – mondta Senna.