Kobajasi Kamui jó eredményt vár a jövő heti Monacói Nagydíjtól, a japán pilóta szerint a Saubernek minden esélye megvan egy dobogós helyezésre. Barcelonában ugyan hidraulikai hiba szakította meg Kobajasi időmérőjét, a kilencedik helyről indulva ötödik lett, szerinte az autóhoz készült fejlesztések remekül működnek.

“Idén jobb lesz az autónk Monacóban, mint tavaly volt, mert a lassú kanyarokban sokkal jobban viselkedik” – mondta Kobajasi. “2011-ben ötödik voltam, szóval a feljebb lépést kell kitűznünk célként. Igaz viszont, hogy Monacóban a leggyorsabb autó sem ér győzelmet, a pilótán múlik, hogy az utolsó tizedek is kijöjjenek belőle.”

Kobajasi szerint az idei szezon öt különböző győztese a bizonyíték arra, hogy a Sauber egy tökéletes hétvége esetén nagyon jó eredményekért harcolhat. “Öt versenyen öt különböző győztest láttunk, szinte bármi lehetséges idén. Jó autónk van és jó esélyünk kiváló eredményekre.”

“A végeredmény mindig számtalan faktor függvénye, törekednünk kell arra, hogy minden kis részlet passzoljon. Fejlődtünk azokon a területeken, ahol szerettünk volna, az autónak jobb az egyensúlya a kanyarokban. Stabilitás szempontjából is ugyanezt mondanám, de ez mindig nagyban függ a pályaviszonyoktól.”