A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is belátja, hogy a Forma-1 talán sosem volt még olyan izgalmas és fordulatos, mint 2012-ben, de úgy gondolja, hogy a gumik szerepe már túlzás, és nem is igazi kiélezett küzdelemről, sokkal inkább szerencsejátékról van szó, amelyben nem feltétlenül a legjobb a legsikeresebb is egyben.

“Az F1 izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb, mint valaha. A szabályváltozások miatt az élcsapatok közelebb kerültek egymáshoz. Én mindig is bíztam az RB8-as potenciáljában és továbbra is bízom benne. De most mindenkinek újra kell tanulnia az F1-et, tulajdonképpen lutri lett az egész, hogy sikerül-e eltalálni a gumik megfelelő működési tartományát. És én nem hiszem el, hogy ez az egész tényleg szándékos, azért van, hogy több legyen az előzés és feszültebbek legyenek a futamok. Szerintem senki sem érti igazán a gumikat” – mondta az Autosportnak az osztrák milliárdos.

Mateschitz a Lotus versenyképességére is kitért, akár bajnoki esélyesnek is látja a csapatot:

“A Lotus talán a legnagyobb meglepetés! Szerintem Kimi simán nyerhetett is volna Bahreinben. A nagy kérdés, hogy a Lotus meddig képes tartani a nagyok fejlesztési tempóját. Ha tudják tartani a lépést, akkor nagyon is számolni kell velük!”