Spanyolország

AS: “Öt futam, öt különböző győztes öt különböző csapatból. Ilyesmi 1983 óta nem fordult elő a Forma-1-ben.”
Sport: “Minden idők legőrültebb világbajnoksága. Minden futam más és más, az eredmény megjósolhatatlan. Sebastian Vettel unalmas uralkodásának vége.”  
El Mundo: “Az idei Forma-1-es világbajnokság vad, elragadó és uralkodó nélküli.”
El País: “Maldonado történelmet írt. A venezuelai pilóta – profihoz méltóan – elképesztően nagyot lépett előre.”
La Vanguardia: “Maldonado a Forma-1 doktora lett.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: “Maldonado bekerült a Forma-1 történelmébe – előbb nyert, majd izgulhatott a horrorisztikus boksztűz miatt. A venezuelai tökéletes versenyt futott, miközben Michael Schumacher – nem először – balesetet okozott.”
Tuttosport: “Maldonado nyolc év szünet után vezette ismét győzelemre a Williamst. Schumacher ismét sokat veszített.”
Corriere dello Sport: “Hihetetlen, ahogy Alonso vezetett. Második helyével átvette a vezetést a vb-pontversenyben. Maldonado győzött, majd pánik tört ki a Williams bokszában történt tűzeset miatt.”
Corriere della Sera: “Maldonado diadalmaskodott, Alonso lett a második a Forma-őrületben.”
    
Nagy-Britannia

Daily Telegraph: “Maldonado a hős a bokszutcai robbanás után.”
Guardian: “Maldonado nyerte a Spanyol Nagydíjat, 90 perccel később pedig biztonságban kimenekítette 12 éves unkaöccsét a lángba borult Williams-garázsból.”
Independent: “Maldonado élete versenyét futotta, s ezzel lezárta a Williams átmeneti gondjait.”
Sun: “Maldonado győzött, a Williams pedig megmenekült a tűzijátékból.”
Daily Mirror: “Dráma Barcelonában. Előbb egy Williams-siker – majd a borzalmak. Az elmúlt évek egyik legbizarrabb és legizgalmasabb Forma-1-es szezonja folytatódik.”


Franciaország


Le Parisien: “A dél-amerikai pilóta győzelme jól mutatja a Williams istálló fejlődését. A csapat a Renault-motorokkal múltbeli sikereihez méltó eredményeket érhet el.”
Le Figaro: “A Spanyol Nagydíjig Pastor Maldonado sokszor a gúnyos megjegyzések célpontja volt. Venezuelának Johnny Cecotto 19 évvel ezelőtti hatodik helye után most új sztárja van a volán mögött.”
L’Équipe: “Maldonado életre keltette a Williams-varázslatot. Nyolc évvel a legutóbbi siker után a csapat – köszönhetően a venezuelainak – ismét futamgyőzelemnek örülhetett.”
Libération: “Frank Williams csapatfőnök jól tudja, hogy hogyan kell egy jó pilótát egy jó autóval győzelemre vezetni – még akkor is, ha az a versenyző egy pénzzel teli bőrönddel ül be az autóba.”