Míg a Red Bull-lal, a Ferrarival és a McLarennel már jó ideje megalkudott Bernie Ecclestone az F1-es részvételüket 2020-ig biztosító, jövő évben életbe lépő új Concorde Agreementről, a nagyok közül a Mercedes még mindig nem írt alá.

A stuttgarti prémiummárka eddig azért nem hajolt meg, mert míg a fent említett három csapatnak pluszpénzeket és a Forma-1 igazgatótanácsi székeit is megadták, addig a Mercedest mindössze kétéves múltú kezdő alakulatként kezelnék, semmilyen kiváltságot nem kapna.

Az elmúlt hetekben már az is felröppent, hogy a Mercedes az év végén távozik a sportágból, de a hétvégén Barcelonában Bernie Ecclestone arról beszélt, hogy haladnak a tárgyalások, a megegyezés felé tartanak a felek.

“80 százalékban megvagyunk, a maradék 20 százalékot is hamarosan megoldjuk. Több Mercedes-vezetővel is tárgyaltunk, meggyőződésem hogy ezután is látni fogjuk a Mercedest a Forma-1-ben” – nyilatkozta a Bild am Sonntagnak az angol.

A lap megkereste a Mercedes motorsportfőnökét, Norbert Haugot is, de ő állítólag meglepetten fogadta Ecclestoen kijelentését.

“Bocsánat, de pillanatnyilag nem szeretnénk semmilyen információt adni a tárgyalások helyzetéről” – mondta.