A Sauber igen erős volt a Spanyol Nagydíj időmérőjén, Kobajasi Kamui és Sergio Perez végig nagyszerű időket hozva magabiztosan jutott el a Q3-ba való továbbjutásig. Az utolsó szakaszból a japán kimaradt, mert olajszivárgás miatt a pályán hagyta az autót, de az öröm így is majdnem teljes a svájci alakulatnál.

“Az edzések nem voltak valami simák számomra, de az időmérőn igazán jó volt az autó. Ezt az eredményt reméltük, sőt talán felül is mólja egy kicsit az elvárásokat. A verseny annyira szoros, hogy egy tized is nagyon sokat számíthat, és persze mindig lehetne még egy kicsit gyorsabb kört menni. Így nézve egy kicsit már-már bosszantó is, hogy a 6. lettem, mert karnyújtásnyira volt egy jobb pozíció is. Szerintem jó versenyünk lehet. Sok múlik majd a gumikopáson, ami itt igen hangsúlyos. Szeretnék tökéletes versenyt futni, a maximális pontszámot hozni, esetleg valami meglepetést is villantani!” – mondta a kvalifikáció után Sergio Perez.

A mexikóihoz hasonlóan Kobajasi is úgy érezte, hogy még így is “hagytak” egy kis teljesítményt az autóban.

“Igazán jók voltunk az időmérőn, de éreztem, hogy még nem hoztam ki mindent az autóból. A Q1-ben elég nagy volt a forgalom, de a Q2-ben is lehetett volna még jobb a gyors köröm. Úgy gondolom, hogy az első öt közé jutásért küzdhettem volna, erre készültem. De a Q2 végén szóltak a rádión, hogy hidraulikai probléma miatt le kell állítanom az autót. Ennek ellenére a csapat nagyszerű munkát végzett, mindketten bejutottunk a Q3-ba, igazán bizakodó vagyok a holnapi futammal kapcsolatban!”