Míg a legendás brazil F1-es pályafutását bemutató dokumentumfilm sikert sikerre halmozott az elmúlt másfél évben, és teljes gőzzel folyik az 1976-os idényt, Niki Lauda és James Hunt küzdelmét feldolgozó játékfilm, a Rush forgatása, a háttérben már Ayrton Senna karrierjének hollywoodi megfilmesítését is tervezgetik.

Ezt állítja legalábbis a korábban az Igazából szerelemben, a Cheben, a 300-ban és a Lostban is szereplő brazil színész, Rodrigo Santoro.

“Senna egy hős. Brazíliában… az óriás szó nem is lenne elég rá. Hős, igazi hős. De ez egy igen kényes téma, nagy odafigyeléssel kell kezelnünk. Ha tényleg belekezdünk ebbe a projektbe, akkor azt csakis a családdal közösen, és a lehető legnagyobb tisztelettel tehetjük. Szóval igen, tényleg előfordulhat a jövőben. Egyelőre csak tárgyalunk, de haladnak a dolgok” – nyilatkozta a Collider weboldalnak.

Santoro nem tagadta, hogy megtiszteltetés lenne számára, ha ő játszhatná Sennát, de hangsúlyozta, hogy még csak a tervezgetés elején járnak.

“Ha összejönne, az fantasztikus lenne. De egyelőre semmi hivatalos nincs, nem sokat mondhatok, mert még nincs igazi konkrétum. Majd meglátjuk. Ha a sors úgy rendeli, akkor megvalósul.”