Mark Webber 2009 óta csak egy-egy idényre köt szerződést a Red Bull-lal, a 35 éves ausztrál bevallottan nyitva akarja hagyni a váltás, de főképp a visszavonulás lehetőségét. Mivel jövőre így nincs lekötve, nemrég felröppent, hogy a Ferrari egy-két évre beültetné őt Felipe Massa helyére, amíg a legvalószínűbb utód, Sergio Perez a Saubernél csiszolódik.

Webber annyival reagált a pletykára, hogy egyelőre nem is érdemes a jövővel foglalkozni, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner padig arról beszélt, hogy a veterán jól érzi magát a csapatnál, ők is elégedettek vele, így nyáron tárgyalnak majd a folytatásról.

Webber ugyan nem a szíve csücske a Red Bull motorsport- és utánpótlásprogramját vezető Helmut Markónak, az osztrák nyilván egy “új Vettel” felfedezésével, előléptetésével szeretné igazolni a munkáját, de úgy tűnik, az ausztrál a legmagasabb helyről is támogatással bír.

Nem titok, hogy a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitz jóban van Webberrel – a szerződésekről is személyesen tárgyaltak korábban -, amiről egy új interjúban is tanúbizonyságot tett.

“Remélem, hogy még nagyon sokáig nálunk versenyez majd!” – mondta a svájci Blicknek a milliárdos, ami elég komoly utalás a 2013-ra szóló szerződéshosszabbításra.