Hétvégén rendezik a Spanyol Nagydíjat a barcelonai Circuit de Catalunyán, a Sauber bizakodó hangulatban utazik a versenyre. “A mugellói teszten egyértelműen azt éreztem, hogy a fejlesztéseink egy lépést jelentenek előre” – mondta Kobajasi Kamui. “Ez természetesen jó, de csak a barcelonai pályán tudjuk megmondani, mennyit fejlődtünk. Nemcsak azért, mert a teszteken soha nem kapunk valós képet az erőviszonyokról, a katalán pálya is különleges.”

“Megvan benne minden, gyors, közepes és lassú kanyarok is. Ugyan mindenki jól ismeri a pályát, nehéz megtalálni a helyes beállításokat. Ha viszont sikerül, akkor cserébe más pályákon is gyors lehet az autó. Kihívást jelentő hétvége előtt állunk, nemcsak mi, pilóták, hanem a mérnökök is.”

Sergio Perez a Spanyol Nagydíj mellett az egész európai szezonra hangol. “Nagyon várom a következő versenyt és az összes európai futamot is” – így Perez. “A Circuit de Catalunya számomra az egyik legkülönlegesebb verseny a naptárban. A GP2-ből nagyon jól ismerem a pályát, de a tavalyi futam és a tesztek is segítettek a megismerésében.”

“Itt szereztem első F1-es pontjaimat 2011-ben, amikor a kilencedik helyen értem célba. Remélem, idén is sikerül a pontszerzés. A bahreini tempónk nagy csalódás volt, nagyon bízom benne, hogy az új aerodinamikai csomagunk működik Barcelonában.”