Befejezte a költözködést a HRT, a spanyol kiscsapat minden felszerelését átszállította a madridi Varázsdoboz nevű központba. Az új főhadiszálláson múlt héten az FIA-elnök Jean Todt vendégeskedett, a franciát a csapat vezérigazgatója, Saúl Ruiz de Marcos és a csapatfőnök Luis Pérez-Sala kalauzolta körbe.

“Örülök a spanyolországi kirándulásnak, János Károly királynak adtunk át egy elismerést” – mondta Todt. “Különleges volt ez a nap azért is, mert lehetőségem nyílt a HRT csodálatos, új központjának megtekintésére. A létesítmények lenyűgözőek, modernek és funkcionálisak, minden vadonatúj. Néhány hónap munka után még jobb lesz minden, a legjobbakat kívánom a HRT-nek a jövőre.”

Luis Pérez-Sala hálás volt Todt látogatásáért. “Köszönettel tartozunk Jean Todtnak, hogy eljött hozzánk, nagy örömmel fogadtuk és mutattuk meg neki új központunkat” – nyilatkozta Pérez-Sala. “Fontos volt számára, hogy eljöjjön hozzánk és személyesen találkozzon velünk, a pályán csak autókat látni. Persze, el lehet magyarázni, mi zajlik a kulisszák mögött, de semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor valaki első kézből szerez tapasztalatokat a munkánkról.”

“Esélyt kaptunk arra is, hogy pontos helyzetjelentést adjunk aktuális helyzetünkről és hogy milyen terveink vannak a növekedésre. Az a növekedés, amelyen mostanában megyünk át, hamarosan a pályán mutatott javulásban is érezhető lesz.” A HRT hétfőn új szponzori megállapodást is bejelentett, a csapat a spanyol Cristalbox szélvédőjavító-üvegező vállalattal írt alá szerződést. A megállapodás egy évre szól, ennek részeként már a Cristalbox intézte a HRT üvegezési munkáit a Varázsdobozban.

A csapat saját szempontjából az év egyik legfontosabb versenye előtt áll, hétvégén rendezik a Spanyol Nagydíjat. “Ez a futam a legfontosabb egy spanyol pilóta számára, nekem most még különlegesebb lesz, hiszen spanyol csapattal versenyezhetek a szülővárosomban” – hangolt a hétvégére Pedro de la Rosa. “Ahogy szoktuk, ismét a maximumot próbáljuk adni, a hazai pályára tekintettel talán még egy kicsit többet is.”

Narain Karthikeyan szerint nagyszerű a barcelonai pálya. “Aerodinamikai szempontból sokat követel” – fogalmazott az indiai. “Ez az első alkalom, hogy a kemény és lágy gumikat hozza a Pirelli, a köridők közötti különbség nagy lesz, növelve a stratégia szerepét. Ez az első hazai versenyünk, nagyon motiváltak vagyunk.”