A Force India 2008-2009-ben az olasz Aerolab szélcsatornájában fejlesztette autóit, de a két fél között a kapcsolat megromlott, a brit csapat nem fizetett a cégnek. Ugyanitt kezdte az F1-be 2010-ben beszállni kívánó Lotus Racing (ma Caterham) első autója, a T127-es fejlesztését, a Force India pedig úgy látta, hogy Mike Gascoyne-ék az ő korábbi adataikat is felhasználták a munkához.

Az ügyből per lett, Nagy-Britanniában 2010-ben lépett bírósági szakaszba a történet. Míg az Aerolab a Force India tartozásait kívánta kiperelni, a csapat az ipari kémkedés miatt követelt kártérítést.

Az ítélet végül nem kedvezett túlságosan a Force India számára, ugyanis a bíróság ugyan megállapította, hogy a Lotus Racing néhány CAD-fájl felhasználásával “lerövidítette” a saját munkáját, de a módszeres másolást nem látta bizonyítottnak, ezért mindössze 25 ezer fontos kártérítést ítélt meg a silverstone-iaknak, amely mellett viszont kötelezte őket az Aerolab felé fennálló 846 ezer fontos tartozás rendezésére.

Mivel a Force India korábban elzárkózott a peren kívüli megegyezéstől, így az eljárás költségeit is nekik kell fizetni, ennek összegét egy tegnap Londonban tartott tárgyaláson állapították meg: a csapat további 650 ezer fontot (230 millió Ft) kénytelen fizetni a Caterhamnek, azaz összesen több mint félmilliárd forintnak megfelelő összegbe került a “győzelem”.

A Force India jelezte, hogy az adatlopás ügyében a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) eljárást kíván kezdeményezni, de a felügyelőszervezet eddig látványosan nem foglalkozott az üggyel. 

A nagy-britanniai per mellett Olaszországban is eljárás folyik az ügyben, ott egyelőre még nincs döntés.