Jól sikerült a héten rendezett mugellói teszt a Mercedes AMG számára, a csapat többé-kevésbé teljesítette az előre eltervezett programot. Michael Schumacher szerint az istálló tett egy lépést előre, de annak ellenére sem vár kiugró eredményt a jövő heti Spanyol Nagydíjtól, hogy az előszezoni teszten jól ment az autó a Circuit de Catalunyán.

“A teszt pozitív oldala az volt, hogy végig azokra az újításokra tudtunk koncentrálni, amelyekre szerettünk volna” – mondta Schumacher. “Ez jó alapokat adhat számunkra a további fejlesztésekre, még ha ezek hasznát nem is a következő versenyen látjuk majd. A barcelonai pályán sokat megyünk, ezért ismerjük pontosan a karakterisztikáját és tudjuk, hogy nem játszik igazán a kezünkre. Az biztos, hogy a maximumot adjuk majd, ezzel egyidejűleg a később debütáló fejlesztéseken is dolgozunk.”

Nico Rosberg szerint a mugellói teszt nagyon pozitív volt a Mercedes számára. “Nagyszerű három napon vagyunk túl” – vélekedett Rosberg. “Barcelonába úgy mehetünk, hogy sokkal jobban értjük a gumikat és hogy milyen beállítások kellenek hozzájuk. Noha ismerjük a pályát, sok munka áll előttünk, nagy kihívás lesz. A gyors kanyarokban javítanunk kell az autón, de összességében elégedettek vagyunk az e heti munkával.”